Ouders en verzorgers

Ouders en verzorgers krijgen als onderdeel van de vaktherapie aan hun kind bijbehorende ouderbegeleiding. De wachttijden zijn kort waardoor wij jullie snel kunnen helpen. U kunt rekenen op minimaal 3 bijeenkomsten. Namelijk het startgesprek (na de observatiesessies), de tussenevaluatie en de eindevaluatie. Bij de therapietrajecten die langer dan 10 sessies duren komen hier nog 1 of meerdere bijeenkomsten bij.

Route

U kunt zich aanmelden via het OKT Amsterdam of met een doorverwijzing van de huisarts. Ook zonder een doorverwijzing is therapie mogelijk, al dan niet (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering. Wilt u weten of er een Ouder en Kind wijkteam bij u in de buurt zit? Dan kunt u dat snel en eenvoudig checken via www.oktamsterdam.nl.

Aanvullende hulp voor ouders

Heeft u als ouder(s)/opvoeder(s) voor uzelf hulp of ondersteuning nodig, apart van de ouderbegeleiding behorende bij de therapie aan uw kind? U kunt dan versneld terecht bij collega’s van Koel & Co met eigen expertise in traumabehandeling (bij scheiding), bemiddeling bij scheiding, financiële problematieken en meer. Voor meer informatie klik hier: Wij, Koel&Co | Koel en Co.

Hulp bij opvoeden

Voor vragen over de opvoeding en ontwikkeling van uw kind kunt u ook bij Kind- en jeugdtherapie Amsterdam terecht. U kunt hier als ouder persoonlijke coaching voor krijgen. Vanuit liefde en sensitiviteit begeleiden wij de dagelijkse opvoedsituaties. Door samen het ouderschap en de opvoeding te onderzoeken, te creëren en evalueren, komt u als ouder weer in uw kracht te staan. Hierdoor zullen u en uw kind of kinderen zich positief blijven ontwikkelen. U kunt zich aanmelden voor hulp bij opvoeden. Dit valt niet onder een vaktherapeutisch traject en er is geen vergoeding bij de gemeente of de verzekeraar voor mogelijk.

Contact met Kind en jeugd vaktherapie Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Kind en jeugd vaktherapie Amsterdam of ouder hulp, dan kunt u ons een e-mail sturen of bellen naar het volgende nummer: 06-15044318. Wij hanteren geen wachttijden waardoor u snel met uw kind terecht kunt.