Tarieven en vergoedingen

Tarief

Binnen de praktijk wordt er een tarief gehanteerd van €87,- per uur. Dit tarief is vrijgesteld van BTW.

Vergoeding

Vanuit de gemeente wordt kind en jeugd vaktherapie bij doorverwijzing van de huisarts of OKT – jeugdteams Amstelveen, Haarlemmermeer en Zaanstreek Waterland volledig vergoed.

Woont u in Amsterdam en wilt u door ons geholpen worden, dan kunt u bij aanmelding bij één van de gecontracteerde partijen vragen voor inzet van ons. Bijvoorbeeld via: aanmelden@ihub.nu of info@ja-amsterdam.nl

Wanneer u geen doorverwijzing heeft, maar u wilt wel de hulp van Kind en jeugd vaktherapie Amsterdam inschakelen, kunt u soms nog op vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering rekenen.
Hiervoor kunt u zelf contact opnemen met uw verzekering om na te gaan of vaktherapie wordt vergoed.
De vergoeding via de verzekering is per verzekeringsmaatschappij verschillend. Voor informatie over uw verzekering en over vergoedingen, kunt u contact opnemen uw zorgverzekeringsmaatschappij.

Wilt u weten wanneer speltherapie door uw zorgverzekering vergoed wordt? Raadpleeg dan deze website.

Tip: veel zorgverzekeraars veranderen jaarlijks de hoogte van de vergoedingen. Wij adviseren u dan ook om kritisch te blijven kijken naar uw polis, en deze ieder jaar te vergelijken met andere zorgverzekeraars. Vaak kunt u voor dezelfde maandelijkse premie bij de één, een uitgebreidere vergoeding bij de ander verkrijgen.